13 Nisan 2012 Cuma

Metin Oktay


Dün öğleden sonra, hasta hasta sınava yetişmeye çalışırken, dolmuşta bir çocuk gördüm. Çocuğun üstünde, önden bakınca -kol uçlarındaki ters renk detayına kadar- tam bu resimdeki gibi gözüken bir forma vardı. Önünde GS Bonus reklamı bulunuyordu. Çocukla konuştum; Galatasaray futbol okulundaymış. Orada vermişler bu formayı.

Arkasına bakınca olayın büyüsü bozuluyordu. Sırt kısmı düz kırmızıydı. Kollarsa ön tarafın devamı gibiydi. Yani aslında tam parçalı değildi. Ama en azından şu görüntüyü ezberletmek adına müthiş bir hamle. Düşünsenize... O çocuklar Galatasaray formasının ne olduğu öyle öğreniyorlar. Akıllarında öyle kalacak. Yıllar sonra büyüyüp taraftar olduklarında, belki de takımın gerçek formasının farkında olacaklar.

Türkiye'de forma kültürü en zayıf kalan büyük takım Galatasaray'dan, hiç beklemediğim bir hareket doğrusu. Olumlu... Ama insanın aklına şu soruyu getiriyor: Futbol okullarına yaptıracak kadar biliyorsunuz gerçek Galatasaray formasını; peki neden A takıma yıllardır giydirmiyor sunuz?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder