25 Şubat 2012 Cumartesi

Fontepaschi Siena


Başlık fazlasıyla Lappappa'dan aşırma oldu, farkındayım. Ama durumu daha net ifade edebilmek için: "Bir şu güzelim formaya bak, bir de koydukları fonta bak, anasını satayım." demem gerekirdi ki; o da hiç uygun olmazdı.

Formada fontun öneminin fazlasıyla farkında olan ve "tasarımın kalitesi ne olursa olsun formayı fontlar taşır" felsefesinde olan biriyimdir.

Şimdi şu resme bakıyorum da... Görüntüleri ilk sızdığından beri ne kadar bomba bir formanın geldiği belliydi. Resmen açıklanınca da hiç kimseyi yanıltmayan kalitede bir forma çıktı ortaya. Ben özellikle sağlam turuncu fontlarla şu formanın tam bir efsane olacağını düşünüyordum; ama...

Şu fontlar nedir be Nike? Allah belanızı versin, mümkünse. Böyle silik, böyle içi boş, çerçeveden ibaretmiş gibi duran dandik fontlar tasarlamayı nasıl becerdiniz? Neden böyle bir saçmalığa gerek duydunuz?

Zaten şu fontların 4. turnuvası (2006'dan beri) olacağı için saçmalık ayrı boyutlarda. 2010'dan bu yana da böyle delikler falan açıp, içiyle oynayıp, değişik göstermeye çalışıyorlar. Fakat bu seferki fena batış olmuş. Dikkatli bakmayınca belli bile olmuyor. 10 metre uzaktan okuyamam!


Bir de bu resim var. Işıktan mı, sebep neyse artık, Sneijder Abimizin üstünde numaralar daha belli oluyor sanki? Ya da en azından bir umut. Yani şu formanın fontları bu kadar kötü olamaz. Artık Blatter mi el atıyor, Platini mi etkisini kullanıyor; biri bir şey yapsın.


Bu da göğüs numarasının yakından görünümü. (Üstüne tıklayarak büyütebilirsiniz.) Rezilliğin nasıl meydana getirildiğiyle ilgili detaylı bilgi sahibi olmaya yetiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder