28 Ocak 2012 Cumartesi

Turnuva Görememiş En Güzel Formalar


Geçen gün forma tasarımlarımdan bahsetmiştim. Yeni sezon için yeni tasarımlar yaparken çok sevdiğim Hollanda Milli Takımının çok sevdiğim turnucusunu işlemeye karar verdim. Tasarım yaparken de aklıma şu yukarıdaki forma ve dolayısıyla böyle bir seri yapmak geldi. Bu seride, farklı sebeplerden turnuvalarda giyilememiş olan güzel milli takım formalarını paylaşacağım.

  

Bu forma, bence Hollanda'nın son yıllarda giydiği en güzel formadır. Hatta belki de tarihinin en iyilerindendir. Fakat 2002 Dünya Kupası için tasarlanan bu forma, Van Gaal yönetimindeki takımın elemeleri geçememesi (ve en kötüsü İrlanda'ya geçilmesi!) üzerine bir turnuvada giyilememiş oldu.


Formanın en güzel yanı, siyah desenlerin siyah şortla tamamlanmış olması. Fakat Hollandalılar bu formayı daha çok turuncu şortla giydiler. Zaten bu nedenle şu yukarıdaki dandik fotoğrafı bulmak bile 45 dakikamı aldı!


Formanın turuncu şortlu kombinasyonu da böyle bir görünüm alıyor. Portakallar, Euro 2004 elemelerinde daha çok bu kombinasyonu giydiler.




O 2 yıllık dönemin deplasman forması da bu. Diğerinin kontrastı gibi tasaralanmış. Aynı kalıp, aynı renkler... Gerçi Hollandalılara kızmamak gerek. Dönemin şartları; koskoca Adidas, Nike, bütün takımlara tek bir kalıp hazırlıyordu ve millet de çaresiz aynı formaların farklı renklilerini giymek zorunda kalıyordu. Turnuva boyunca da aynı görüntü aklımıza kazınıyordu. Hey gidi günler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder